Skip to main content

Roelof

Personal Training & Voedingscoaching

Waarom ik startte met trainen

In de “coronamaanden” ben ik teruggevallen in oude gewoonten. Ik sportte niet en at slechter. Ook zorgde persoonlijke omstandigheden ervoor dat ik sporten en gezondere voeding eten niet de aandacht gaf zoals ik dat voorheen deed. Onder begeleiding bij een andere trainer ben ik 20 kg afgevallen maar in deze maanden zag ik de resultaten langzaam vervangen. Ik werd zwaarder, mijn vetpercentage werd hoger en ik kreeg minder energie.

De eerste stappen

Na een goed intakegesprek met Kristan en het bespreken van mijn vorige ervaring en huidige situatie ben ik enthousiast en met vertrouwen gestart. Dit was in mei 2022. We kozen toen voor een aanpak van twee keer per week personal training (inmiddels drie keer per week) gecombineerd met voedingscoaching.

In de eerste maanden bereikten wij goede progressie en zag ik mijn gewicht en de centimeters serieus dalen. Vanwege persoonlijke omstandigheden heb ik het gezonde eten wat meer laten varen, maar wist ik alsnog een beter ritme te behouden qua eetpatroon. Omdat ik in deze periode ook goed bleef doortrainen, heb ik mijn voortgang behouden, ondanks dat ik soms last kreeg van eetbuien. Alsnog bleef ik sterk en viel ik niet compleet terug in slechte oude gewoonten die ik had voordat ik bij Kristan startte.

De trainingssessies waren voor mij een stok achter de deur om wél te gaan trainen en niet te zeggen “dat doe ik morgen wel”. Daarnaast ervaar ik het meekijken van Kristan naar wat ik verder moet doe als erg behulpzaam. Meekijken en adviseren over de juiste voeding kiezen maar ook stress verminderen en mijn gehele levensstijl verbeteren zorgden voor succes. We boekten resultaat en weten dat nu ook te behouden.

Wat maakt een goede personal trainer?

In het verleden heb ik verschillende trainers gehad met goede en slechte ervaringen. Wat in mijn ogen een trainer goed maakt, is het opbouwen van een vertrouwensband. Een personal trainer moet weten wat verantwoord is om uit te voeren, hoe je de uitvoering van een oefening moet verbeteren en hoe je comfortabel (gaat) voelen tijdens een oefening. Tegelijkertijd moet een trainer je uit je comfortzone halen en zorgen dat je progressie blijft maken. Dat is iets wat Kristan erg goed doet. Ik ben namelijk vaak te aardig voor mezelf in de sportschool, ik heb minder vertrouwen in mijn eigen kunnen en dan ontbreekt vaak die laatste ‘push’. Kristan voegt daarentegen regelmatig gewichten toe en zegt dat ik iets kan, terwijl ik dat van te voren niet altijd eens ben met hem. Om het dan tóch te kunnen, vind ik een heel gaaf gevoel. Daarnaast heb ik ook nieuwe dingen geleerd. Tegenwoordig kan ik pullups en gaan wij eens per week boksen, iets wat ik nooit uit mezelf zou hebben geprobeerd/gedaan.

De keuze voor FitterVanafVandaag

Ik koos ervoor om bij Kristan te trainen vanwege een goede persoonlijke klik en zijn kennis en ervaring. Hij heeft oog voor details en ook al denk ik dat hij de andere kant op kijkt, weet hij alsnog met een aanpassing te komen hoe ik de oefening beter moet uitvoeren. Dat is prettig en geeft meer zelfvertrouwen. Voor mij geen kramp meer in mijn voeten of angst tijdens een squat. Zoiets zou ik zelf niet kunnen bereiken als ik alleen zou trainen. Ook doen wij oefeningen die passen bij mij en wordt er geen standaardschema gebruikt die alle anderen ook gewoon krijgen. Daarnaast maakt hij regelmatig filmpjes waardoor ik zie hoe het gaat en of het beter kan. Tegelijkertijd is het ook erg leuk om deze trainingsfilmpjes en geeft dat meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen. Maandelijks doen wij lichaamsmetingen en die zorgen ook voor motivatie om vol te houden, ook in moeilijkere periodes die langzamer kunnen duren. Iedere week ‘rapporteer’ ik mijn dagelijkse voedingskeuzes aan de hand van een tracker in spreadsheetvorm. Kristan geeft hier feedback op, stuurt bij en zit kort op de bal. Soms vergeet ik het maar dan herinnert hij je er aan en houd je hiervoor verantwoordelijk.

Wat er veranderd is in mijn leven

In mei 2022 ben ik gestart bij Kristan. Sindsdien ben ik bewuster bezig met stressmanagement, gezondere voedingen en een betere levensstijl. Ik doe zittend werk en reis regelmatig naar het buitenland. Samen kijken we naar hoe ik dit het beste kan aanpakken en de betere keuzes kan blijven maken. Ook heb ik sindsdien nieuwe oefeningen geleerd en heb ik het boksen opgepakt. Mijn hardloopsessies zijn verbeterd qua snelheid, duur en conditie. Tot slot zie ik tegenwoordig op mijn sporthorloge dat mijn rusthartslag een stuk lager ligt dan voordat wij samen gingen trainen. Ik heb eerder resultaat behaald qua gewichtsverlies, maar ik was weer teruggevallen in oude gewoontes. Samen met Kristan zijn we weer de juiste weg ingeslagen. Dankzij een duurzame en een complete manier van aanpakken heb ik nu weer resultaten behaald en nieuwe dingen geleerd. Daarom zou ik iedereen die twijfelt over zijn of haar eigen kunnen en het lastig vind om gemotiveerd te blijven de diensten van Kristan aanraden!

Lees hier meer klantverhalen