Skip to main content

Bedrijven zijn steeds meer bezig met vitaliteit. En dan hebben we het niet alleen over financieel gezond zijn. Nee, een bedrijf bestaat tenslotte uit mensen. Dus hoe zorg je voor een gezond bedrijf en daarmee gezonde mensen? Hoe behoud je collega’s en trek je nieuwe medewerkers aan? Op welke manier zorg je dat plezier op het werk hoog blijft en verzuim laag? Een rechtstreekse investering zoals sporten op kantoor kan hier enorm nuttig zijn. Bewegen op het werk levert namelijk veel op voor bedrijven. Of dat nou regelmatig sporten op kantoor is of een eenmalig bedrijfsuitje boksen. Iedere vorm van sporten met collega’s is goed.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen beter in hun vel zitten, zij meer gemotiveerd zijn en meer energie hebben tijdens hun dagelijks werk.

Bewegen op de werkvloer

Sporten maakt namelijk gezond, draagt bij aan meer energie, helpt tegen depressieve gevoelens en zorgt dat je met plezier van je leven kunt genieten. En wanneer je sport in teamsverband werk je ook nog eens op een informele manier aan teambuilding!

Zo wijzen meerdere onderzoeken uit dat sporters zich gemiddeld 40% minder vaak ziek melden dan niet-sporters. Daarbij werkt 79% van de medewerkers harder wanneer zij sporten met collega’s dan wanneer zij niet sporten.

Als ondernemer ben je vaak bezig met maximaal rendement behalen. Je kijkt al gauw naar omzetten, kosten, inkoopkanalen, marketingcampagnes etc. Externe factoren waarje niet altijd invloed op hebt. Dus wat nou als je de focus intern legt op je eigen team?

Bedrijfsfitness & het 3G model van FitterVanafVandaag

Gezelligheid

Bedrijfsfitness betekent op een gezellig manier werken aan een hecht teamverband. Lichamelijke beweging neemt barrières weg en zorgt voor een intiemer samenzijn

Gezondheid

Sporten op het werk verbetert de lichamelijke en geestelijke gezondheid en zorgt voor een fysiek en mentaal sterker persoon

Groei

Met het bedrijf sporten zorgt voor gezamenlijke groei en een gedreven mindset op de werkvloer. Samen vermoeid raken en samen met een voldaan gevoel naar huis

Sporten met collega’s

Zoals ze zeggen; “Good things come in threes.”

FitterVanafVandaag biedt meer dan een beetje zweten en moe worden. De 3G-formule beslaat gezelligheid in het team, het verbeteren van de gezondheid van de medewerkers en realiseert gezamenlijke groei. Het focussen op het vergroten van de bedrijfsvitaliteit zal op deze manier leiden tot een positief rendement. Bijvoorbeeld in de vorm van een hogere arbeidsproductiviteit en een betere onderlinge samenwerking en synergie. Maar ook medewerkers die meer loyaal zijn, een hogere mate van betrokkenheid vertonen bij het bedrijf en tenslotte aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden die helpen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Om concreet invulling te geven aan deze 3 G’s, bestaat mijn visie op bedrijfsfitness uit 3 dienstvormen:

  • Fysieke training: Kracht-, circuit, of bokstraining ter verbetering van je gezondheid, zelfvertrouwen, (werk)houding en prestaties
  • Lifestyle coaching: Voedingscoaching of advies voor zelfstandige training in de vorm van flexibele eetplannen en krachttrainingsschema’s
  • Workshops: Deep-dive mogelijkheid voor verschillende onderdelen van een gezonde levensstijl te leren en zelf toe te passen

Bedrijfsfitness op locatie

Bewegen op de werkplek komt er niet altijd van. Zeker bij mensen die zittend werk achter een bureau verrichten. Sporten op kantoor biedt iedereen een kans op voldoende beweging. Ook wordt zo de drempel verlaagt dat mensen op de bank blijven zitten en de sportschool overslaan.

Fitness op werk kan in allerlei vormen. In groepsvorm kan er gekozen worden voor bedrijfsbootcamp / circuittraining, waarbij minimale materialen worden gebruikt. Lekker met wat vrije gewichten, oefeningen met lichaamsgewicht en dynamische spelvarianten. Ideaal met goed weer om buiten te doen, of een grote ruimte binnen op kantoor. Als ervaren vechtsporter en wereldkampioen bied ik ook (kick)bokstraining, waarbij je naast fitter ook mentaal sterker en meer weerbaar wordt. Goed voor het zelfvertrouwen en ook flexibel qua locatie.

Heidag of bedrijfsuitje

Teamuitje of heidag organiseren? Hier kan een programma op maat bedacht worden. Perfect voor een heisessie of een bedrijfsuitje. Eens een keer wat anders!

In overleg kan er gekozen worden voor één onderdeel. Maar een halve dagindeling is ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan starten met een lezing waarin informatie over sport en voeding wordt gedeeld. Daarna een trainingssessie gevuld met oefeningen met lichaamsgewicht en losse materialen, maar bijvoorbeeld ook groepsopdrachten. Hierop aansluitend een kennismaking met een boksen, ter vergroting van het zelfvertrouwen en het verbeteren van de fysieke weerbaarheid. En tot slot een workshop met huiswerk om de nieuw geleerde kennis in gewoontes te gieten en tips en tools mee te geven naar huis.

Ieder bedrijf is anders.

Daarom is er geen vast pakket wat betreft bedrijfsfitness. Samen kijken wij vrijblijvend naar sportmogelijkheden en advies die het best bij jou en je collega’s passen. Neem gerust contact op voor een goed gesprek en een oriënterend voorstel.

Neem vrijblijvend contact op